Náchodský zámek
Náchodské autobusové a vlakové nádraží

Nejnovější články

12. 7. 2020Obce dostanou začátkem srpna peníze za výpadek da...

Číst dále..

„Pro energetickou soběstačnost můžeme udělat jenom to, že po...

Číst dále..

21. 6. 2020Projev předsedy Vojtěcha Filipa na 10. zasedání Ú...

filip vojtech12. 7. 2020
Obce dostanou začátkem srpna peníze za výpadek daňových příjmů jako náhradu za koronavirové ztráty. České televizi to potvrdila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Celkem má jít o 1250 korun na každého obyvatele. Vyšší částku schválili poslanci v rámci kompenzačního bonusu pro lidi pracující na dohody.

"Mění se kompenzační bonus z 1200 na hlavu na 1250, takže abychom neposílali 1200 a pak padesát, tak počkáme
filip vojtech„Pro energetickou soběstačnost můžeme udělat jenom to, že postavíme jaderné elektrárny.“ Foto FB Vojtěch Filip

Jaký je vztah vaší strany k tématu klimatické krize?
KSČM se od svého založení v roce 1990 profiluje jako radikálně levicová strana se silným vztahem k životnímu prostředí. Nakonec i změna našeho znaku na třešně se zeleným lístkem ukazuje, že tu zelenou politiku chceme dělat.
filip vojtech21. 6. 2020
Projev předsedy Vojtěcha Filipa na 10. zasedání ÚV KSČM dne 20. června 2020

Soudružky a soudruzi,

po delší době se opět scházíme… Měli jsme se sejít na zasedání ústředního výboru v březnu, ale museli jsme se podrobit omezujícím opatřením souvisejícím s pandemií.
small logo KSCM20. 6. 2020
Málokdo to čekal! Komunistům se podařilo ve Sněmovně prosadit prodloužení promlčecí lhůty u zvlášť závažných trestných činů, včetně privatizačních, z 20 na 30 let. Sněmovna schválila tento pozměňovací návrh místopředsedy výboru pro bezpečnost Zdeňka Ondráčka (KSČM) v rámci vládní novely trestního zákoníku.

KSČM jedná při krizi konstruktivně

KSCM20. 6. 2020
KSČM ve Sněmovně podpoří změnu schodku státního rozpočtu. Návrh 500miliardového deficitu vláda předloží Sněmovně na mimořádné schůzi zítra. Vláda ale musí dát peníze z navrženého deficitu ve prospěch příštího rozvoje a novému startu koupěschopné poptávky občanů.