Kohlíček: Spatřil jsem Sýrii, která neexistuje v našich médiích

Kohlicek Assad uvodnikPoslanci z Ruska a Evropy včetně hlavy PACE Pedra Agramunta Fonta de Mora vykonali návštěvu v Sýrii. „Reálný obraz zdejších událostí se výrazně liší od zpráv evropských a českých masmédií,“ řekl Sputniku člen Kohlicek Assad 1delegace, poslanec Europarlamentu Jaromír Kohlíček.

Cílem návštěvy v Sýrii bylo za prvé, setkat se s Bašárem Asadem a společně s poslanci ruské Dumy s ním projednat návrh možného dalšího postupu v mírovém procesu. Prvním bodem v tomto procesu je snaha o vytvoření pokud možno konsenzuální nové ústavy, tedy na obou stranách. To znamená jednak syrským národním parlamentem ve spolupráci s ruskou Dumou a na druhé straně navrhnout, aby se do této práce zapojili i účastníci jednání v Ženevě.

Kohlicek Syrie 1Druhá věc, a ta je také velice důležitá, je uspořádání vnitřních syrských poměrů směrem ke Kurdům. A třetí věc, jež je taková, řekl bych, momentálně aktuální — a sice výměna zajatců jednotlivých stran, aby pokud možno ti zajatci i ty jednotlivé bojující strany cítily, že je to pozitivní krok a že tím není ohrožen život těch, kteří byli jako zajatci obviňováni.

Autor: Sputnik News