KSČM nesouhlasí s neuváženým prodejem městských bytů

Markova S 2017 2Při schvalování rozpočtu města na rok 2017 bylo vedením přislíbeno předložit zastupitelstvu do dubna 2017 Bytovou koncepci města Náchoda na další období. Zástupci a zástupkyně za KSČM dlouhodobě upozorňují, že město Náchod dlouhodobě a ve velkém rozprodává svůj bytový fond bez ohledu na to, že by byla známa potřeba sociálních a startovacích bytů pro seniory, rodiny s malými dětmi a nejvíce ohrožené občany města. V současné době zůstává ve vlastnictví města pouze 552 bytů, z původně více než dvou tisíc v devadesátých letech.

Vedení města sice předložilo na pondělním zastupitelstvu materiál pod názvem Koncepce, ale byl to pouze souhrn informací o tom, kolik bytů město má a kolik si jich chce do budoucna ponechat. Má jich být pouze 243, z toho jen 86 bytů standardně použitelných. Předložení skutečné bytové koncepce bylo odloženo až na příští rok. Současně ale zastupitelstvo schválilo další prodeje městských bytů a také jeden záměr prodeje u bytů, které byly postaveny s dotací státu a je u nich dosud zákaz privatizace. Jediní zástupci a zástupkyně za KSČM a Strany zelených byli proti.

KSČM nesouhlasí s dalšími prodeji do té doby, než bude přijata bytová koncepce se zohledněním potřeb obyvatel města Náchoda. Tento přístup považujeme za nezodpovědný!

Soňa Marková, poslankyně PS PČR a zastupitelka města Náchoda za KSČM