NE VÁLCE, ANO MÍRU !

ne valceNE VÁLCE, ANO MÍRU !

V neděli 29. března projede Náchodem konvoj nadrozměrných obrněných vozidel Stryker...

...a vojenských vozidel Humvee jako součást provokativního návratu 2. jízdního pluku z vojenského cvičení NATO v Pobaltí do domovské základny Rose Barack v bavorském Vilsecku.

Již samotná organizace průjezdu cizích ozbrojených sil přes území České republiky přesahující více než 48 hodin pobytu je diskutabilní z pohledu ústavnosti. Mnohem závažnějším se však jeví fakt, že avizovaná „demonstrace síly“ USA a NATO přichází v době vyhroceného konfliktu na Ukrajině a nárůstu napětí mezi Evropou a Ruskem. Politická reprezentace v čele s ČSSD a ANO svým příklonem na jednu stranu konfliktu tak přilévá olej do ohně a přispívá ke zvýšení nebezpečí války. Česká republika se tak vzdává své možnosti k nutnému hledání mírového řešení situace na Ukrajině. To vše je o to ostudnější, že si právě v této době připomínáme 70. výročí osvobození naší vlasti od fašismu a 60 miliónů obětí nejstrašnější války v dějinách lidstva.

OV KSČM v Náchodě proto vyzývá všechny občany k účasti na pokojném vyjádření nesouhlasu s průjezdem tzv. dragounské jízdy naším městem.

Mgr. Soňa Marková, poslankyně a zastupitelka města Náchoda za KSČM