RYCHLÝ INTERNET I LÉKÁRENSKOU POHOTOVOST

Jaroslav Manych pracovniRYCHLÝ INTERNET I LÉKÁRENSKOU POHOTOVOST

V dnešní době hraje nemalou roli v rozvoji také dostupnost datové infrastruktury, především vedení optických kabelů. Její rozvoj je v našem státě svěřen převážně komerčním subjektům, kterým se to samozřejmě musí vyplatit. Kde není zaručena rychlá návratnost takové investice, tam nikdo optiku nepotáhne. Třeba by její dostupnost do té oblasti přilákala podnikatele nebo podpořila bytovou výstavbu.
Proto by stát, případně kraje, měly pomoci s podporou rozvoje těchto sítí do takovýchto oblastí.
Nebo alespoň snížit administrativní zátěž při povolování takových liniových staveb. Při rekonstrukcích nebo výstavbě jiných liniových staveb (dálnice, silnice, železnice, vodovody, kanalizace atd.) automaticky pokládat chráničky pro tato vedení nebo finančně podpořit vznik takového vedení symbolickým poplatkem za možnost položit vedení do pozemků ve vlastnictví státu, kraje nebo obce.
Mnoho občanů by jistě uvítalo větší dostupnost léků mimo běžnou pracovní dobu. Jedna lékárna s pohotovostí pouze v krajském městě je dle mého názoru málo. Lékárny s pohotovostí by měly být dostupné alespoň v okresních městech. Toto by mohl zajistit kraj prostřednictvím svých zdravotnických zařízení.
Jaroslav MANYCH, 9. na kandidátce