Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo

sona markova 2Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo vypsání nového, historicky největšího tendru na modernizaci nemocnice v Náchodě. Rada ho vyhlásí do konce května.Maximální hodnota zakázky bude do 1,3 miliardy korun. Kraj přitom vypisuje soutěž už potřetí. Musel nechat přepracovat projektovou špatně připravenou dokumentaci a zvýšit hodnotu zakázky. Rozhodujícím kritériem bude v soutěži nabídnutá cena. Obálky s nabídkami firem se mají otvírat na přelomu srpna a září. Mnohokrát odložený tendr nabral ale obrovské zpoždění! Podle původního záměru se mělo začít stavět už před čtyřmi lety! Otázkou je, kdo nese za tento tristní stav odpovědnost.
OV KSČM v Náchodě opakovaně vítá rozhodnutí o nutnosti modernizace dlouhodobě zanedbávané nemocnice v Náchodě. Chceme věřit tomu, že se Zastupitelstvo kraje začne doopravdy vážně zabývat zoufalým stavem druhé největší nemocnice v kraji. Konečně začít stavět je ale pouze prvním krokem k nápravě a řešení nepříznivé situace nejen v Náchodě, ale ve zdravotnictví jako celku, včetně nedostatku zdravotnických lékařských i nelékařských pracovníků. Zajištění moderní zdravotní péče pro všechny pacienty zůstává pro KSČM i nadále prioritou.

Mgr. Soňa Marková, předsedkyně OV KSČM Náchod, zastupitelka města Náchoda