Otázky na komunální volby 2018 v Náchodě pro noviny Deník

Sona Markova senatni volby 20181. Kolik máte lidí na kandidátce (kolik mužů, kolik žen), kdo je lídr kandidátky? (Jméno, věk, profese, politická zkušenost)

KSČM samozřejmě předkládá do letošních komunálních voleb úplnou kandidátní listinu, na niž náchodští voliči najdou 11 žen a 16 mužů různého věku, rozličných zkušeností a různorodých profesí v čele s naší dlouholetou exposlankyní, expertkou na zdravotnictví Mgr. Soňou Markovou. V první pětce bude o přízeň Náchoďanů usilovat i zkušený zastupitel a pracovník v kultuře Josef Kindl, IT odborník Jaroslav Manych či odborář Josef Dušek. Členové KSČM a sympatizující s KSČM dlouhodobě prosazují především zájmy občanů města.
2. Jakým silným tématem chce oslovit a získat náchodské voliče?

KSĆM od samého počátku bojuje za výstavbu obchvatu a celkové zlepšení katastrofální dopravní situace ve městě. Naším cílem je i zajištění dostupnosti kvalitních zdravotních a sociálních služeb, včetně obnovy lázeňství. O využití areálu po bývalé Tepně musí rozhodnout sami občané, my bychom zde rádi vybudovali malometrážní byty pro mladé rodiny a seniory, jesle a další zařízení pro děti, spolkový či parkovací dům. Prostě takovou novou příjemnou část města. Pozornost chceme věnovat i bývalému přírodnímu divadlu a přeměnit ho na multifunkční kulturní a společenské centrum.

3. Případná informace, kterou považuje lídr za zajímavou

Naší snahou vždy bylo a nadále je, aby se všem lidem v Náchodě dobře žilo. Prosazujeme spolupráci nikoliv konfrontaci se všemi, kterým jde o totéž. Komunální politika je často velmi úzce spjata s politikou celostátní, a proto je Soňa Marková i naší kandidátkou do senátních voleb. Její hlas bude zcela jistě v Senátu slyšet.

Žoček Jiří